DatumType en locatieEntree
5 nov.
20.00 uur
Jubileumconcert 100-jaar
Asser Mannenkoor
De Nieuwe Kolk, Assen
€17,50
bestel hier
10 dec.
19.30 uur
Kerstconcert
De kerk van Peize
€10,-
kinderen t/m 12 jr gratis
17 dec.
19.30 uur
Kerstconcert
De Kandelaar, Assen
vrije gift
18 dec.
15.00 uur
Kerstconcert
Assen Podium Zuidhaege
23 dec.
15.30 uur
Kerstconcert
Omroep Assen – Warenhuis Vanderveen

2023

2 april
Matthäus Passion
MP in Joure
3 t/m 5 aprilMP met NHL Stendenkoor,
Leeuwarden
6 t/m 8 aprilMP met Haags Matrozenkoor, Residentieorkest & Nederlands Kamerkoor.
Leiden en Den Haag
23 april‘Laudate Vocalis’, Goede Herderkerk, Borger
4 juni (voorbehoud)Koorschool Drenthe Zomerconcert

5 NOVEMBER 2022

Op zaterdagavond 5 november 2022 werkte Koorschool Drenthe mee aan ‘Eeuwig Jong’. Een fantastisch concert ter viering van het 100-jarig jubileum van het Asser Mannenkoor in theater De Nieuwe Kolk in Assen. Het was een avond vol geweldige (podium)ervaringen voor onze jonge zangers. We hebben genoten van deze samenwerking.

8 OKTOBER 2022

Het was vroeg op, om 9 uur vertrokken we voor een lange dag vol muziek naar het mooie eiland Ameland. Daar organiseerde de KCZB het korenfestival Frisia Cantat. Met de boot en wind mee waren we al snel op Ameland aangekomen. Omdat we niet in een kerk of zaal konden inzingen deden we dit buiten op straat. Handig toch die mooie en warme koorvesten, mensen herkennen ons meteen als koorzangers en blijven even staan luisteren.

We mochten ons eerste concert geven in de hervormde kerk in Nes, een kleine zaalkerk met een fijne akoestiek. De piano viel wat tegen, een digitaal apparaat dat niet echt mooi klinkt. We zongen muziek die we goed kennen, misschien wel iets te goed want we begonnen dit concert wat nonchalant. Niet dat we heel slecht zongen maar we kunnen zeker beter!

Tijd voor een revanche in de kerk van Ballum. We hebben ongeveer een uur tussen beide concerten en gelukkig rijden er genoeg bussen om op tijd in Ballum aan te komen. We stappen vroeg uit om nog even van de omgeving te genieten. Wel balen dat we er pas later achter komen dat vlakbij de kerk waar we moeten zingen ook een bushalte is. Maar we hebben heerlijk anderhalve kilometer gelopen 🙂

In de kerk is het warm, de gordijnen en vloerbedekking maken het zingen best pittig, maar dit keer zijn we goed geconcentreerd. Er staat hier gelukkig een echte piano, ook dat komt ons zingen ten goede. De kerk is goed gevuld met enthousiast publiek dat duidelijk van ons zingen geniet. De organisatie heeft ons ook uitgenodigd om te komen zingen tijdens de slotmanifestatie. Dat is wel een eer voor ons kleine clubje zangers. De Clemenskerk is een aantal jaren geleden afgebrand maar gelukkig weer in oude luister hersteld. Ook een nieuw orgel kreeg hier een plek. Voor een goede piano moet nog gespaard worden want ook hier staat een digitale piano.

De stijgende lijn in ons zingen zetten we door en opnieuw zingen we erg mooi. Fijn om voor een volle kerk te mogen zingen, dat stimuleert!

Na afloop gaan veel mensen richting de bushalte. Wij hebben nog jonge benen en lopen nog even anderhalf kilometer terug richting de boot. We hebben een mooie dag gehad, veel muziek gemaakt en andere koren horen zingen. Moe maar voldaan stappen we op de boot en gaan we weer richting huis!

In de dagen daarna genieten we nog na van de aandacht die er was vanuit de pers. Leuk om onszelf te zien pronken op de voorpagina van het Friesch Dagblad 🙂

3 JULI 2022

De kinderen van Koorschool Drenthe hebben een geweldige middag gehad op 3 juli 2022 in theater De Nieuwe Kolk (DNK) te Assen, waar zij drie korte concerten verzorgden vanuit het landelijk evenement Gluren bij de Buren. Hoogtepunt van de middag was voor de kinderen toch wel het moment waarop er spontaan door de kinderen besloten werd te gaan zingen voor ‘gratis popcorn’ bij de bioscoopafdeling van DNK. Tot ieders verrassing werden ze doorgeloodst naar bioscoopzaal 3, waar men net in de pauze van de film was beland. De kinderen zongen voor de bioscoopbezoekers, zonder dirigent, een lied van Henry Purcell (1659-1695):
🎶🎵🎶

In these delightful pleasant Groves,
Let us Celebrate our happy Love.
Let’s Pipe and Dance, and Laugh and Sing,
Thus ev’ry living thing,
Revel in the cheerful Spring.

Ook voor het personeel van DNK werd gezongen. Het resultaat: 2 flinke bakken popcorn! ✨😎
Zo doen ze dat, bij Koorschool Drenthe!

26 JUNI 2022

In de namiddag van 26 juni 2022, in de Oosterkerk van Sneek, zong Koorschool Drenthe – samen met het Martini Jongenskoor Sneek – een choral evensong, naar Anglicaanse traditie. Ondanks een tamelijk korte voorbereiding was het een geslaagd optreden en wisten ze met z’n allen prachtige muziek neer te zetten. Directie was in handen van Gerard van Beijeren.

12 JUNI 2022

De drie jonge meiden van het opleidingskoor zongen op 12 juni 2022 samen met de kinderen van het concertkoor tijdens het Zomerconcert van Koorschool Drenthe in de Stefanuskerk in Westerbork. Wat hebben ze met z’n allen prachtig gezongen en hoe deden ze hun best! De kerk was goed gevuld met publiek. Ook de burgemeester van Assen had een plekje op de voorste rij. Met elkaar hebben zowel het publiek, als alle leden en medewerkers van de Koorschool, genoten van deze fantastische middag waarop muziek verbinding bracht.

23 APRIL 2022

KOOR- EN MUZIEKDAG WINSUM

Op deze feestelijke, zonnige dag hebben 6 zangers van de Koorschool en hun artistiek leider mooie muziek laten horen. Onze bijdrage werd erg gewaardeerd. En heeft ons twee uitnodigingen voor optredens opgeleverd. 🙂

14 – 16 APRIL 2022

BACH’S MATTHÄUS PASSION


Op 14 – 16 april 2022 zong Koorschool Drenthe drie uitvoeringen mee met het Haags Matrozenkoor, het Residentieorkest en het Nederlands Kamerkoor. De eerste twee concerten werden gezongen in de Pieterskerk in Leiden. Het slotconcert werd verzorgd in Amare in Den Haag.

Wat de kinderen al hadden gehoopt, werd tijdens de uitvoering van vrijdag 15 april werkelijkheid: minister-president Mark Rutte beluisterde het optreden vanaf de eerste rij. In de pauze stelde hij een kort moment beschikbaar voor de jonge zangers om even met hen te praten en met hen op de foto te gaan.

12 en 13 APRIL 2022

BACH’S MATTHÄUS PASSION

Op 12 en 13 april 2022 verleende Koorschool Drenthe medewerking aan uitvoeringen van de Matthäus Passion met het NHL-Stendenkoor in de Grote- of Jacobijnerkerk te Leeuwarden.


Zondag 27 maart 2022

Evensong Sneek

Zeven jongens en meiden van de Koorschool hebben hun medewerking verleend aan een Evensong in de St. Martinuskerk in Sneek. De organisatie van deze Evensong lag in handen van Stichting Martini Koorschool Sneek. Na afloop werden de aanwezigen uitgenodigd om samen nog wat te drinken, vanuit het concept ‘Evensong & Pub’.

Het Martini Jongenskoor verzorgt een aantal malen per jaar een Evensong & Pub.

Kijk voor actuele data op deze website.


GEANNULEERD!! GEANNULEERD!!

19 DECEMBER 2021

FESTIVAL OF LESSONS AND CAROLS – BELLINGWOLDE – 16.00 uur

(i.s.m. Martini Koorschool Sneek)


GEANNULEERD!! GEANNULEERD!!

28 NOVEMBER 2021 – 19.00 UUR

FESTIVAL OF LESSONS AND CAROLS – OOSTERKERK SNEEK

(i.s.m. Martini Koorschool Sneek)


27 NOVEMBER 2021 – 19.30 uur

FESTIVAL OF LESSONS AND CAROLS

(i.s.m. Martini Koorschool Sneek)

!!!– LIVESTREAM –-!!!

Dit Festival of Lessons and Carols is via LIVESTREAM uitgezonden!!

Een kerk in Smilde is bereid gevonden om dit voor ons te doen 🎶🙏🏻

De livestream is terug te kijken via ons eigen YouTube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=AK4wH6Ll_eA&t=1446s

Een vrije gift voor de gemaakte onkosten kunt u overmaken op het IBAN NL68 TRIO 0320 2021 19 t.n.v. Stg Koorschool Drenthe


ZONDAG 5 SEPTEMBER 2021

GLUREN BIJ DE BUREN – TUINEDITIE

Koorschool Drenthe verleent haar medewerking aan dit jaarlijkse landelijke evenement: Wie dat wil kan zijn huis of tuin beschikbaar stellen voor een muzikaal optreden. Geïnteresseerden kunnen van tevoren een fietsroute uitstippelen om op één middag meerdere optredens van elk een half uur op diverse locaties bij te wonen. www.glurenbijdeburen.nl


ZONDAG 4 JULI – 15.00

Zomerconcert Baard

Op zondag 4 juli gaf het Martini Jongenskoor Sneek samen met Koorschool Drenthe een prachtig zomerconcert. Het programma was zeer gevarieerd. Een afvaardiging van de mannengroep uit Sneek liet enkele stukken horen en zong ook samen met de beide kinder/jeugdkoren. Ook werden diverse solo’s ten gehore gebracht. Voor een enkele jonge zanger was dit zelfs de eerste solo-ervaring!

Het publiek was enthousiast en er is gul gegeven bij het uitgaan van de kerk.

Dit programma is zeker voor herhaling vatbaar!


ZONDAG 16 MEI 2021 – 17.00 UUR

Evensong Sneek

Op de zondag na Hemelvaartsdag, 16 mei om 17:00u heeft het Martini Jongenskoor in samenwerking met Koorschool Drenthe en organist Jochem Schuurman een choral evensong gebracht vanuit de Martinikerk van Sneek. Deze evensong was voor een klein aantal mensen bij te wonen en in grote getale via een livestream op www.mjks.nl te volgen.

Hemelvaartsdag is onderdeel van de paascyclus en kun je eigenlijk zien als de 40e paasdag, waarop herdacht wordt dat Jezus Christus nadat hij is opgestaan uit de dood is opgevaren naar zijn Vader in de hemel. De choral evensong (een avondgebed) voert het Martini Jongenskoor een regelmatig uit omdat het koor naar Engels model werkt. Engeland kent speciale koorscholen, waar het zingen van de evensong een dagelijks onderdeel is voor leerlingen en daardoor een ongekende zangkwaliteit voortbrengt.

De evensong biedt als liturgische vorm door de opzet, de vaste onderdelen en fenomenale Engelse muziek een bijna mystieke beleving, gesterkt door de traditionele koorkleding: je waant je bijna in een Engelse kathedraal. Op het programma stonden onder andere “God so loved the world” uit The Crucifixion van Stainer, het “Magnificat” en “Nunc Dimittis” (canticles) van Dyson en “Hear my Prayer” van Mendelssohn.

Koorschool Drenthe werkt mee aan een livestream concert van Stichting Martini Koorschool Sneek en Sneek Vocaal op Goede Vrijdag vanuit de Martinikerk in Sneek. Tijdens dit livestream-concert laten verscheidene solisten aria’s horen uit de Johannes en Matthaus Passion van J.S. Bach, omlijst met door het Martini Jongenskoor, aangevuld met Koorschool Drenthe, gezongen koralen plus gedichten en verhalen die aansluiten bij de aria’s of deze in een bijzonder licht zetten. Het Margaretha Consort zorgt samen met organist Roelof van Luit voor de begeleiding.


VRIJDAG 2 april 2021 – 17:00 uur

BACH LESSONS & CHORALES LIVESTREAM CONCERT

Klik hier voor een overzicht (archief) van alle concerten!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •