APRIL 2022

BACH’S MATTHÄUS PASSION

Koorschool Drenthe werkt ook in 2022 mee aan diverse uitvoeringen van de Matthäus Passion.

Nadere info volgt.


GEANNULEERD!! GEANNULEERD!!

19 DECEMBER 2021

FESTIVAL OF LESSONS AND CAROLS – BELLINGWOLDE – 16.00 uur

(i.s.m. Martini Koorschool Sneek)


GEANNULEERD!! GEANNULEERD!!

28 NOVEMBER 2021 – 19.00 UUR

FESTIVAL OF LESSONS AND CAROLS – OOSTERKERK SNEEK

(i.s.m. Martini Koorschool Sneek)


27 NOVEMBER 2021 – 19.30 uur

FESTIVAL OF LESSONS AND CAROLS

(i.s.m. Martini Koorschool Sneek)

!!!– LIVESTREAM –-!!!

Dit Festival of Lessons and Carols zal via LIVESTREAM VANAVOND worden uitgezonden!!

Een kerk in Smilde is bereid om dit voor ons te doen 🎶🙏🏻

De livestream is te volgen via de website van de kerk: http://www.smilde.gkv.nl/livestream/ of via https://kerkdienstgemist.nl/stations/2373

Hier zitten wel de nodige kosten aan verbonden. Een vrije gift kunt u overmaken op het IBAN NL68 TRIO 0320 2021 19 t.n.v. Stg Koorschool Drenthe


Zondag 5 september 2021

GLUREN BIJ DE BUREN – TUINEDITIE

Koorschool Drenthe verleent haar medewerking aan dit jaarlijkse landelijke evenement: Wie dat wil kan zijn huis of tuin beschikbaar stellen voor een muzikaal optreden. Geïnteresseerden kunnen van tevoren een fietsroute uitstippelen om op één middag meerdere optredens van elk een half uur op diverse locaties bij te wonen. www.glurenbijdeburen.nl


ZONDAG 4 JULI – 15.00

Zomerconcert Baard

Op zondag 4 juli gaf het Martini Jongenskoor Sneek samen met Koorschool Drenthe een prachtig zomerconcert. Het programma was zeer gevarieerd. Een afvaardiging van de mannengroep uit Sneek liet enkele stukken horen en zong ook samen met de beide kinder/jeugdkoren. Ook werden diverse solo’s ten gehore gebracht. Voor een enkele jonge zanger was dit zelfs de eerste solo-ervaring!

Het publiek was enthousiast en er is gul gegeven bij het uitgaan van de kerk.

Dit programma is zeker voor herhaling vatbaar!


ZONDAG 16 MEI – 17.00 UUR

Evensong Sneek

Op de zondag na Hemelvaartsdag, 16 mei om 17:00u heeft het Martini Jongenskoor in samenwerking met Koorschool Drenthe en organist Jochem Schuurman een choral evensong gebracht vanuit de Martinikerk van Sneek. Deze evensong was voor een klein aantal mensen bij te wonen en in grote getale via een livestream op www.mjks.nl te volgen.

Hemelvaartsdag is onderdeel van de paascyclus en kun je eigenlijk zien als de 40e paasdag, waarop herdacht wordt dat Jezus Christus nadat hij is opgestaan uit de dood is opgevaren naar zijn Vader in de hemel. De choral evensong (een avondgebed) voert het Martini Jongenskoor een regelmatig uit omdat het koor naar Engels model werkt. Engeland kent speciale koorscholen, waar het zingen van de evensong een dagelijks onderdeel is voor leerlingen en daardoor een ongekende zangkwaliteit voortbrengt.

De evensong biedt als liturgische vorm door de opzet, de vaste onderdelen en fenomenale Engelse muziek een bijna mystieke beleving, gesterkt door de traditionele koorkleding: je waant je bijna in een Engelse kathedraal. Op het programma stonden onder andere “God so loved the world” uit The Crucifixion van Stainer, het “Magnificat” en “Nunc Dimittis” (canticles) van Dyson en “Hear my Prayer” van Mendelssohn.


VRIJDAG 2 april 2021 – 17:00 uur

BACH LESSONS & CHORALES LIVESTREAM CONCERT

Koorschool Drenthe werkt mee aan een livestream concert van Stichting Martini Koorschool Sneek en Sneek Vocaal op Goede Vrijdag vanuit de Martinikerk in Sneek. Tijdens dit livestream-concert laten verscheidene solisten aria’s horen uit de Johannes en Matthaus Passion van J.S. Bach, omlijst met door het Martini Jongenskoor, aangevuld met Koorschool Drenthe, gezongen koralen plus gedichten en verhalen die aansluiten bij de aria’s of deze in een bijzonder licht zetten. Het Margaretha Consort zorgt samen met organist Roelof van Luit voor de begeleiding.

Klik hier voor een overzicht (archief) van alle concerten!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •