Veel kinderen bespelen een instrument, maar wist je dat je stem ook een instrument is? Eentje die je altijd bij je hebt. Super handig dus!

Tijdens de open les kunnen kinderen ervaren hoe het is om je stem te gebruiken als instrument.

Artistiek leider Arian van der Mark gaat met jullie aan de slag met: hoe kun je het beste ademen als je zingt? Welke lichaamshouding past daar het beste bij en hoe is de stand van je mond tijdens het zingen? En hoe zorg je ervoor dat je goed te verstaan bent als je zingt?  

Verder zal er informatie gegeven worden over de opleiding Algemene Muzikale Vorming. Bij de Koorschool worden alle leden individueel geschoold in het lezen van noten, de ritmes in de muziekstukken en het vinden van de noten op je eigen stem. Hierdoor leert elke zanger(es) om een lied van bladmuziek te zingen. Dat is heel handig, want dan kun je ook meezingen met professionele orkesten en koren.

De muziek die we binnen de Koorschool zingen kan in verschillende talen zijn, zoals Engels, Duits, Latijn. Natuurlijk hoef je deze taal niet zelf te spreken: wij helpen je bij het uitspreken van de woorden.

Kinderen (en hun ouders) zijn op maandag 24 juni van harte welkom bij de open les van Koorschool Drenthe.

We starten om 16.30 uur.

Locatie: Talmastraat 101 in Assen. Deelname is gratis.

Aanmelden wordt gewaardeerd, maar is niet verplicht. Dit kan via aanmelden@koorschooldrenthe.nl