Locaties en lestijden

De kinderen en jongeren krijgen op twee momenten muziekonderwijs aangeboden: Tijdens de wekelijkse koorrepetitie en de wekelijkse AMV/zangles.

Koorrepetities:

Opleidingskoor: maandag van 16.30 – 17.15 uur, locatie Talmastraat 101 in Assen.

Concertkoor: woensdag van 17.00 – 18.00 uur, Podium Zuidhaege in Assen.

NB. Gemiddeld is de opleidingsduur ca. 1,5 jaar. Uiteraard geldt hiervoor dat er een opleidingslijn op maat wordt aangeboden. Individueel wordt bepaald wanneer het kind/jongere door kan stromen naar het concertkoor.

Zanglessen:

Elk kind/jongere volgt 1x per week individuele zangles van 30 minuten. De lesdag/tijd wordt in overleg bepaald. In deze zanglessen komt stemvorming, ritme, solfège en notenkennis aan bod en is een ieder op zijn/haar niveau en tempo aan de slag. De uitdaging in het zingen ligt zowel qua stemvorming, algemene muzikale vorming en repertoirekeuze.

In de schoolvakanties vinden er geen lessen en repetities plaats. Hierbij hanteren wij de landelijke schoolvakanties geldend voor regio Noord.

Docent:

Docent van de Koorschool is Arian van der Mark. Hij is ervaren dirigent, docent, cantor, eigenaar van Muziekpraktijk van der Mark en zelf ervaren zanger. Daarnaast is hij in 2015 afgestudeerd als muziektherapeut en heeft hierbij onderzoek gedaan naar de werking van muziektherapie bij hoogbegaafde kinderen. Hij heeft een bloeiende lespraktijk waar veelal meer- en hoogbegaafde kinderen zich aanmelden voor piano- orgel- zangles of muziektherapie.

Lidmaatschap:

Een lidmaatschap van de Koorschool bedraagt € 25,- per maand. De zanglessen bedragen € 10,- per les en worden achteraf gefactureerd in verband met een wisselend aantal lesdagen per maand.

Koorschool Drenthe werkt samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe:

“Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met weinig geld. En dat zijn er, vanwege de coronacrisis, steeds meer. Het Jeugdfonds wil dat alle kinderen en jongeren lid kunnen worden van een sportclub, of dans-, muziek-, theater- of kunstlessen kunnen volgen.

Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling. Op de club leer je samenwerken, ontdek je waar je goed in bent, maak je nieuwe vrienden en krijg je meer zelfvertrouwen. Is er thuis te weinig geld? Dan betalen wij de contributie van de sportclub of het lesgeld van de cultuurlessen.”

Donateurs/sponsoren:

Vindt u het belangrijk dat kinderen op hoog niveau leren zingen? Word dan donateur of sponsor van Stichting Koorschool Drenthe. Dit kan door een bericht te sturen via info@koorschooldrenthe.nl

Privacy

Klik hier voor het Privacyreglement Stichting Koorschool Drenthe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •