December is traditioneel een drukke maand voor de zangers van Koorschool Drenthe.

Dat was dit jaar niet anders; sterker nog we hebben dit jaar 2 vrijwel geheel verschillende programma’s gezongen met kerst. Dat was hard werken voor de zangers en hun artistiek leider!

We hebben dit jaar samengewerkt met de cantorij van de Stefanuskerk uit Westerbork. Samen met hen en enkele projectzangers uit Peize hebben we een Festival of Lessons and Carols uitgevoerd in Westerbork (3 december) en Peize (17 december).

Zaterdagavond 16 december hebben we een concert gegeven met het Oratoriumkoor Assen.  Hier zongen we een aantal Carols samen met het Oratoriumkoor. Als Koorschool zongen we het stuk ‘Dancing day’ van John Rutter met harpbegeleiding van Marije Vijselaar.

Dat was een heel bijzondere ervaring en voor de meeste zangers ook hun eerste kennismaking met de harp als begeleidingsinstrument.

Naast het concertkoor zong ook het opleidingskoor mee met dit concert. In Rutters Dancing Day namen zij één van de drie partijen voor hun rekening. Super gedaan!

Ook zongen enkele zangers van het concertkoor als solisten mee in Benjamin Britten’s Ceremony of Carols.

Veel tijd om na te genieten was er niet want de volgende ochtend waren we om 8.45 uur alweer present in de kerk van Peize voor de 2e Festival of Lessons and Carols samen met de cantorij en de projectzangers.

Beide keren waren de kerken goed gevuld en werd er enthousiast gezongen. Dat het de vorige avond laat was geworden was niet te merken aan de zangers. Toppers zijn het!

Het laatste kerstconcert werd op 23 december gegeven in De Kandelaar in Assen. Samen met 4 andere koren mochten we nog 1x laten horen waarom we als Koorschool een unieke plek innemen in het Drentse koor-landschap.

Ook nu zat de kerk weer goed vol. We zongen een aantal Carols die we in de afgelopen weken al eerder hadden gezongen.

Zingen in een koor is teamwork; je hebt elkaar heel hard nodig. Het is mooi om te zien hoe verantwoordelijk deze groep met elkaar is om samen een zo groot mogelijk muzikaal resultaat neer te zetten. Voor onze artistiek leider is het een genot om met zulke gemotiveerde en getalenteerde zangers te mogen werken. Samen komen we tot heel mooie muzikale resultaten. Samen sta je sterk!

Om onderstaande foto’s uitvergroot te kunnen bekijken, rechts-klik met de muis en kies ‘afbeelding openen in nieuw tabblad’.

3 december 2023, Westerbork:

16 december 2023, Assen:

17 december 2023, Peize:

23 december 2023, Assen: