Houd je van zingen, zing dan met ons mee!

Woensdag 31 oktober a.s. houdt Koorschool Drenthe een open les. Jongens en meisjes (vanaf ca. 6 jaar) die veel van zingen houden zijn die middag van harte welkom om kennis te maken met de Koorschool.

Koorzingen is behalve erg leuk ook een sociaal gebeuren: je leert samenwerken, rekening houden met de ander en elkaar muzikaal aanvoelen. Onderzoek heeft aangetoond dat muziek maken niet alleen de intelligentie bevordert, maar ook van toegevoegde waarde is voor de sociale ontwikkeling.

Koorschool Drenthe wil jonge kinderen een gedegen muzikale opleiding aanbieden. Het zingen bij de Koorschool is dan ook meer dan alleen de wekelijkse repetitie op de woensdagmiddag. Alle kinderen hebben ook individueel (of in duo’s) een half uur zangles en stemvorming in de week. Tijdens deze lessen krijgen de kinderen ook algemene muzikale vorming (AMV). De kinderen leren ritme herkennen, noten lezen en van blad zingen. Zo krijgen zij een muzikale basis mee waar ze een leven lang plezier van kunnen hebben.

De methode waaruit de leerlingen les krijgen heet dan ook niet voor niets ‘een leven lang zingen!’.

Ben je nieuwsgierig? Kom dan woensdag 31 oktober naar de open les van de Koorschool. We starten om 17.15 uur bij Basisschool De Driesprong (M.L. Kingweg 46) in Assen.